O colectie minunata de basme rome

Ne bucuram foarte mult sa va prezentam o colectie de basme rome, culese in cadrul proiectului “Povesti Nespuse”, la care participa si Romano Butiq, organizatie care ne este partenera si prietena.

Ce spun initiatorii despre acest demers?

Povestile si basmele unei comunitati sunt deopotriva expresii ale imaginatiei, identitatii si memoriei acelei comunitati. Unul din mijloacele prin care proiectul Povesti Nespuse – Untold Stories isi propune sa promoveze identitatea si diversitatea culturală roma este publicarea online a unei Culegeri de Basme Rome. Basmele sunt prezentate in romana, romani si engleza.
Povestile rome pastrate pe cale orala de-a lungul timpului care se regăsesc in culegere au fost culese de Alina Serban, in principal de la Tanti Veta, care a fost foarte generoasa cu timpul, povestile si prezenta ei.
Speram ca prin aceasta culegere de basme sa contribuim la cresterea nivelului de cunoastere privind complexitatea si istoria culturii rome si la afirmarea identitatii culturale rome. Acest volum online este contributia noastra la eforturile de punere in valoare a povestilor rome si conservare a folclorului rom.
Va invitam intr-o lume cu case de sare, fete viteze, baieti milostivi, copii descurcareti, zmei si imparati, unde nedreptatile, aventurile si curajul se regasesc deopotrivă.

Lectura placuta!

One thought on “O colectie minunata de basme rome

  1. Pingback: O colectie minunata de basme rome | Pakiv European Roma Fund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s