Proiect de activitate integrată: Ne jucăm cu mijloacele de transport

Activitatea didactica din gradinita reprezinta cel mai simplu şi eficient mijloc de a-l ajuta pe copil să-şi însuşească principalele aptitudini sociale şi emotionale. O planificare cu un conținut bun oferă varietate tematică, diferite tipuri de experiențe, participare activă, stimulând setea de cunoaștere, astfel formând copii care vor învăţa toată viața și care vor putea aplica cunoștințele pe care le au zi de zi. Totuși , în încercarea de a realiza un proces educațional echilibrat, holistic, este important pentru cadrele didactice sa aibă în vedere domeniile de învăţare şi să extindă proiectele în permanenta, astfel încât să nu fie abordată doar o singură latură în detrimentul celorlalte.

Experiența cadrelor didactice în educația timpurie joacă un rol fundamental în modelarea atitudinilor copilului, deoarece experiența directa cu diversitatea va fi interpretată prin prisma reacțiilor adultului. Este foarte important să sensibilizam copiii de mici şi să-i pregătim în gradinita să-i întâmpine pe cei cu nevoi speciale în mijlocul lor însă trebuie să dezvoltam în mod conştient respect, compasiune, deschidere şi pozitivitate în toţi cei care participa la procesul educaţional, astfel ca ei să poată lucra împreună.

Pentru prevenirea formării de bariere între oameni sunt necesare relații calde, de dragoste și autentice între personalităţi cât mai diverse. Este bine sa ajutăm copiii să-și extindă “cercul de iubire”, prin activitatea didactica planificata de zi cu zi. Diversitatea, acceptarea, toleranță sunt valori care pot fi abordate în cadrul oricarei activități didactice. Proiectul didactic prezentat este doar un mic exemplu din ceea ce poate face un educator pentru dezvoltarea echilibrată și pregatirea pentru integrarea în societate a copilului:

Screen Shot 2016-02-24 at 20.14.30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s