Simple adaptari ale hainelor

Acesta este un videoclip inspirational despre o mama care avea un copil cu dizabilitati locomotorii, ea a decis sa infiinteze o fundatie numita ” Calea viselor”. Aceasta fundatie a fost infiintata pentru a ajuta industria hainelor sa inteleaga ce fel de modificari ar trebui facute ca viata persoanelor cu dizabilitati sa fie mai usoara, iar hainele sa fie mai usor de purtat.

Povestind ca atunci cand micutul ei baietel a implorat-o sa poarte “blugi normali” ca si ceilalti copii, ea a realizat ca nu va putea merge la toaleta singur.

Decat sa-i spuna ca nu poate purta aceleasi haine ca prietenii lui, ea a inceput sa le adapteze. Schimbarile ce ar trebui facute ca persoanele cu dizabilitati sa se poata imbraca singure, nu sunt atat de complicate. Folosind magneti si “scai” in locul fermoarelor, nasturii si capsele ar face viata mai usoara.

Fundatia a lansat o campanie ce provoaca oamenii sa faca un videoclip cu ei imbracandu-se cu o singura mana, spre exemplu, daca vei incerca sa imbraci un tricou astfel, vei descoperi rapid ca nu este usor.

 

Ca educatori in gradinita, imaginati-va cat de usoara ar fi pregatirea copiilor pentru joaca, in cazul in care parintii ar solicita pregatirea copiilor. Doar cu pantofi cu “scai” in loc de sireturi ce trebuie  legate!…

O educatoare  voluntar din U.K. spune ca face acest lucru in clasa sa, toti copii trebuie sa vina cu incaltari cu “scai”, pentru a se putea incalta singuri. In acest fel, ea este in masura sa ii pregateasca pentru a se juca afara in fiecare zi, chiar si atunci cand sunt peste 30 si ajutorul de educatoare nu este prezent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s